Heb je een eigen huishouden maar ben je niet zo handig? Dan zul je vast niet zo vaak gereedschap gebruiken. Toch is het altijd handig om wat gereedschap in huis te hebben. Dit komt voornamelijk van pas wanneer iets plotseling stuk gaat of als je bijvoorbeeld meubels in elkaar moet zetten. Het is begrijpelijk dat als je twee linkerhanden hebt je niet weet welk soort gereedschap je nu echt nodig hebt. Daarom gaan we in deze blog meer vertellen over verschillende soorten gereedschap. Zo kom jij erachter welke het handigst is en je echt niet moet missen in jouw gereedschapskist.
Een hamer
Er zijn veel verschillende soorten hamers. Er is dan ook voor iedere klus wel een ander soort hamer. Een gewone hamer, ook wel bankhamer genoemd, wordt voornamelijk gebruikt voor het inslaan van spijkers en metaalschroeven. Omdat deze klein en licht van gewicht is, is deze hamer niet te gebruiken voor grote en zware voorwerpen. Een voorbeeld van een zware hamer is een rubber hamer, deze wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het aankloppen van hout en het inslaan van haringen in de grond. Het is belangrijk dat je nagaat in welke situatie je een hamer nodig zult hebben en welke soort hamer daarbij past.
Een tang
Een tang is een ander soort gereedschap dat handig kan zijn om te hebben. Dit voorwerp wordt voornamelijk gebruikt voor het verbuigen en platknijpen van voorwerpen. Ook kun je er bijvoorbeeld bladeren in de tuin mee afknippen.
Een accuboormachine
Een accuboormachine is dan misschien wel een grote investering, maar je kunt er enorm veel mee. Zo kun je er bijvoorbeeld sneller verschillende groottes schroeven aanbrengen en gaten mee boren. Wil je echt alleen maar zo een machine gebruiken om er gaten mee te boren? Dan zou je ook een klopboormachine kunnen nemen. Deze wordt voornamelijk gebruikt voor het boren van gaten in beton en steen.
Andere accessoires
Naast het hierboven genoemde gereedschap zijn er natuurlijk nog veel andere materialen die van pas kunnen komen in de gereedschapskist. Denk hierbij aan accessoires zoals een meetlint, waterpas, schuurpapier, pluggen, draadeind, spijkers, contactlijm en een montagekit. Hoe meer je van deze accessoires hebt is natuurlijk beter. Je zult je in ieder geval wel kunnen redden als doe-het-zelf-klusser.