Om een animatie film te maken dien je toch over bepaalde skills te beschikken, maar onmogelijk is het zeker niet. Met behulp van het volgende stappenplan brengen wij jou op de goede weg.
Stap 1. Bedenk je eigen animatiefilm
Bij de eerste stap van een animatie film maken, draait het volledig om het bedenken van een uniek idee. Je leert hoe film technisch gezien werkt en zodoende werk je je eigen animatiefilm uit. Classic story kan je helpen om alle informatie op papier te zetten.
Stap 2. Teken een storyboard
In de volgende stap ontdek je wat een storyboard is en je gaat er zelf een tekenen voor je eigen animatiefilm. Een storyboard is namelijk de verzameling van uitgetekende scènes uit jouw film. Het is bedoeld om je te helpen met het visualiseren van de film en is een cruciaal onderdeel om een animatie film te maken.
Stap 3. De personages ontwerpen
Nu ga je de personages voor je film maken. Een personage is een persoon (mens, dier óf voorwerp) met een rol in een film. Hier ontdek je welke personages onder andere mee kunnen spelen en je leert zelf personages te ontwerpen.
Stap 4. Maken van achtergronden
In de vierde stap maak je alle achtergronden voor de scenes. Belangrijk om te onthouden is dat een achtergrond niet altijd van veel details voorzien hoeft te zijn.
Stap 5. Maken van tekstballonnen en tekstschermen
Daaropvolgend schrijf je de teksten voor jouw animatiefilm uit en ontwerp je de begin- en eindschermen. Net zoals bij een échte film. De teksten verwerk je in zogeheten tekstballonnen, op deze manier kunnen je verschillende personages met elkaar praten.
Stap 6. Het opbouwen van een filmset
Alle voorgaande stappen worden nu bij elkaar gezet, je bouwt namelijk de filmset op. Belangrijk hierbij is dat de filmset goed verlicht moet zijn, anders kan de film korrelig worden. Gebruik daarom voor de belichting een verstelbare bureaulamp.
Stap 7. Opnemen, editen en geluid toevoegen
De laatste stap bij een animatie film maken. Je gaat alle scènes achter elkaar opnemen en deze vervolgens editen. Bij het editen monteer je de verschillende scènes zo in elkaar, dat het een lopend geheel wordt. Tot slot voeg je geluid toe aan de scènes waar het nodig is.